// arthitectural / Interiors / Imagine Native Ltd. | Haiku Sushi

Imagine Native Ltd. | Haiku Sushi

Interiors Haiku Sushi IFC

The new Haiku Sushi is located at the open courtyard of the recently completed Shanghai International Finance Center.  We utilize the concept of origami as the major driven force throughout the design. The restaurant space is sub divided in different zones, sushi bar, drinking bar, two main dining areas, booth seating and tatami rooms. Each zone is formed by an origami feature, which is constructed by colors and different materials, such as perforated aluminum composite panels, translucent stone panels and linen fabrics. With different lighting effects, each zone will have its own spatial character.  These different zones in the restaurant are also tied by an origami suspended ceiling from the entrance to the VIP rooms at the end of the shop. It unifies these feature zones and creates a spatial transition throughout the restaurant.

Location: International Finance Center, Shanghai, China
Client: Haiku Restaurant Group
Architect: Imagine Native Ltd.
Area: 320 sqm
Project Year: 2010
Photographs: Kingkay Architectural Photography
Project Team: Edmond Tse (HKIA), F. Fung (HKIA), C. Lai
Software used: Autocad, Sketchup
Key Materials:
Ceiling: painted gypsum board
Floor: Oak engineered floor and epoxy resin floor
Wall: wood veneer and oak engineered floor
Bar origami feature: aluminum composite panels
Sushi bar feature: perforated aluminum composite panels
Dining area : translucent stone
Booth seat hanging feature: linen fabric

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more