// arthitectural / Interiors / Input Creative Studio | ES Clothing Retail Shop

Input Creative Studio | ES Clothing Retail Shop

Interiors Input Creative Studio | ES Clothing Retail Shop

The design for ES expands on elements implemented in the store’s predecessor. The juxtaposition of natural elements versus manmade materials, references the concept of an abandoned factory that is consumed by nature. An ivy wall pays homage to the original store and demonstrates the harmonious impact of nature taking over a manmade environment. Custom murano glass chandeliers also play upon the contrast of man versus nature.

ES by Vrousgos from Yiannos Vrousgos on Vimeo.

The use of concrete window displays featuring straight edges and strip lighting, encourage consumers to enter the store. The same effect is achieved with a piping system that runs throughout the space, both dictating the path of movement and guiding one through merchandise. This piping system acts as the “spine” of the store housing lighting and forming a number of displays.

ES by Vrousgos from Yiannos Vrousgos on Vimeo.

Input Creative Studio | ES Clothing Retail Shop

© Efi Panagoula

Input Creative Studio | ES Clothing Retail Shop

© Efi Panagoula

Through the convergence of the fore-mentioned design principles, a blend of natural and manmade elements is conceived.

 

Location: Thessaloniki, Greece
Interior Design: Input Creative Studio | Yiannos Vrousgos
Project: ES
Type: Clothing Retail Shop
Status: Complete
Photography: Efi Panagoula
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more