// arthitectural / Interiors / Input Creative Studio | LOS Symi

Input Creative Studio | LOS Symi

Interiors ©Studio Eight Photos

Located on the harbor of Symi Island in Greece, LOS (Lobster, Oyster, Sushi) is a high end bistro bar and art gallery. LOS inhabits a historic building on the island, that was once a sponge factory and home of a merchant, who created the first modern equipment for sponge diving.

©Studio Eight Photos

©Studio Eight Photos

©Studio Eight Photos

©Studio Eight Photos

LOS_Symi_002

©Studio Eight Photos

©Studio Eight Photos

The design for LOS references the history of the building and island through subtle references to its history and Greek culture. The facade of the building was restored using the traditional color palette of the island in combination with modern signage and lighting, creating a plush outdoor dining area.

©Studio Eight Photos

©Studio Eight Photos

©Studio Eight Photos

©Studio Eight Photos

Upon entering the interior, guests are immediately drawn to the custom bar area where an installation of copper pipes and light bulbs mimics the shape of a sponge; creating dynamic movement and paying homage to the building’s original owner. The bar itself is also a piece of art, composed of porous concrete in a freeform shape that mimics the texture of a natural sponge.

©Studio Eight Photos

©Studio Eight Photos

©Studio Eight Photos

©Studio Eight Photos

Bold patterned tile on the floor dictates the color scheme throughout the design, while custom brass tables create dynamic sit/stand areas. A mural of a diving mask finishes off the dining area and copper ductwork throughout ties the whole space together.

Location: Symi Island, Greece
Interior Design: Input Creative Studio
Type: Bistro Bar
Photography: ©Studio Eight Photos
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more