// arthitectural / Interiors / Ippolito Fleitz Group | Not guilty restaurant

Ippolito Fleitz Group | Not guilty restaurant

Interiors Ippolito Fleitz Group | Not guilty restaurant

Ippolito Fleitz Group | Not guilty restaurantThe Swiss restaurant chain “not guilty” is the embodiment of honest and nutritious foods, imaginatively prepared into many different salads and snacks. The downtown Zurich location, opened in 2013, is now the 3rd location of the “not guilty” expansion to have opened. In this flagship locale, the philosophy of a “little heaven on Earth” is expressed in the store’s interior, inspiring those within to delight in the harmony of nature.

Ippolito Fleitz Group | Not guilty restaurant

© Zooey Braun

Ippolito Fleitz Group | Not guilty restaurant

© Zooey Braun

The long, open restaurant welcomes its guests with the familiar tones and textures of natural oak wood flooring combined with mixture of delicate white and pastel tones. The entrance focal point is the colorful salad bar, and a menu board designed like a kitchen hutch. But even from outside, the guests are invited simply to join the other guests at the long, central, high table canopied by the meandering, white lacquered branches of floor to ceiling trees.

Ippolito Fleitz Group | Not guilty restaurant

© Zooey Braun

Ippolito Fleitz Group | Not guilty restaurant

© Zooey Braun

Ippolito Fleitz Group | Not guilty restaurant

© Zooey Braun

Nearby, several other types of seating are also available – something to everyone’s taste. The dominant materials within the space speak to purity, synonymous with the wholesome standard of the chain. Playful and unexpected elements, like the taught, twisted canvas ceiling bands, and the cloud and hemp twine wall graphic underline the attention to, and love of detail – a reflection of the passion and honesty of the “not guilty” family.

Location: Zurich, Switzerland
Architect: Ippolito Fleitz Group
Project name: Not guilty restaurant
Photos: Zooey Braun
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more