// arthitectural / Architecture / TAG Architects & iredale pedersen hook architects | West Kimberley Regional Prison

TAG Architects & iredale pedersen hook architects | West Kimberley Regional Prison

Architecture 2_120912 WKRP 0222

The prison is a campus styled maximum-security dual gender facility comprising minimum, medium and maximum-security accommodation and support facilities with a bed capacity for 120 men and 30 women.

1_120912 WKRP 1037

2_130312 WKRP 0823

3_120912 WKRP 1068The facility includes a maximum security perimeter enclosing approximately 20 hectares and includes all living accommodation, gatehouse, administration, prisoner reception, crisis care, commercial kitchen and laundry, education, workshops, and programmes, gymnasium, medical centre, women’s service delivery facility, spiritual centre, family visits centre.

5_120912 WKRP 0061

6_120912 WKRP 0494

7_120912 WKRP 0260The prison adopts a “self-care “model where prisoners are expected to participate in a normalised “structured day” including work, education, programme and recreation activities.

8_130312 WKRP 0016

9_130312 WKRP 0703The buildings are predominantly lightweight steel framed and clad on concrete pads – all cyclone rated.

11_120912 WKRP 0371

13_130312 WKRP 1630Buildings are generally of robust commercial construction, except where a higher level of containment is required.

8_120912 WKRP 0206

130312 WKRP 1480

130312 WKRP 0637

Location: West Kimberley, Western Australia
Architects: TAG Architects,  iredale pedersen hook architects
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more