// arthitectural / Architecture / Iroje Khm Architects | HYE RO HUN

Iroje Khm Architects | HYE RO HUN

Architecture HRH01

The house in urban nature: This site is located in borderline between city and mountain. The view of the front side that is the east-side is clearing up, so the urban landscape of downtown Gwangju is seen. There are mountains by the rear-side as a nature and view.

Dramatic access way from gate to entrance

By opening transparent gate door, it starts to begin access into the house, along the long walkway where looks like architectural canyon. After the penetration through under space of the upper bridge-corridor, it comes to reach the inner court that is attached to entrance.

Two boxes on floating land

Two wooden boxes which are consisted of duplex room are laid on landscaped architectural mass which contain living room and dining room. The one box contains master bed and study room and another box is consisted of two bedrooms and study rooms for two daughters.

Floating garden over the living room

- Special Space and Light of ‘Box inside Box’
Over the living room where has dynamic space in 9M high, double height master bed-mass with bamboo garden is floating…Through the top light of the roof, moving sunlight vary the atmosphere of the inside space of living room all day long.

Floating roads

Horizontal or vertical ways which are indoor or outdoor, all the ways inside of this house circulate itself continuosly each other with the dramatic sequence of the various space.

Location: 864-10 Ilgok-dong, Bukgu, Gwangju, Jeonnanam-do, Korea
Architect: Iroje Khm Architects
Program: Residence
Site area: 594 sqm
Bldg. area: 168.63 sqm
Gross floor area: 269.07 sqm
Structure: Concrete rahmen
Exterior finishing: Exposed concrete, Red cendar
Interior finishing: Exposed concrete, Lacquer , Plywood
Photographer: JongOh Kim

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more