// arthitectural / Architecture / Iroje Khm Architects | Purple Hill House

Iroje Khm Architects | Purple Hill House

Architecture JA-p10.tif

Suburban residential site: This scenic site is a part of the residential area developed in the natural greenery area of the mountain Gwanggyo and that is located at the entrance area to trail to mountain.

Merit= siteplan faced to evergreen mountain = Demerit=Facing not south but northwest = Lack of southern sunlight

From agony about the direction to which major living space see, the plan of this house started.

After all, the direction to the opposite mountain that will be preserved in the natural green space forever was selected.

But this charming selection that introduce the permanent natural landscape brought the problem, bad solar condition, that the major living space is faced to northwest sunlight.

And so, we must make the solution to absorb the southern and eastern sunlight into the inside of the house.

Solution the demerit -“Floating glass garden” absorbed southern sunlight

“Glass box of light” that will absorb the useful sunlight was introduced to inside space of the various level and these boxes which are planted with flower and fruit are functioned as “Floating glass garden”.

Actually, we solved the problem and we own both the two conditions that are the introduction of landscape and ecological environment and naturally, we have been reached to the complex solution that all the rooms have their own garden.

Floating boxes with bamboo garden – Dynamic and vertical sequence of space

The dynamic, unrealistic interior space which are produced with several floating glass boxes over the major living space that is opened to the vertical height of 3 floors, will be the symbolic impression of this house.

Small purple hill – Landscape architecture – Harmonizing with the surrounding context
We expect that this landscape architecture will coexist with the surrounding context for a long time, as if a small purple hill….

Architect: HyoMan Kim – Iroje Khm Architects
Design team: KyeongJin Jung, JiWon Ym, EunHae Park
Structure designer: MOA. SungYeong Oh
Contractor: JEHYO
Location: 765-15 Sinbong-dong, Suji-gu, Youngin, Gyeounggi-do, Korea
Use: Residence
Site area: 554 sqm
Bldg. area: 110.28 sqm
Gross floor area: 290.88 sqm
Structure: Concrete
Exterior finishing: Aluminum Sheet, Exposed concrete
Interior finishing: Exposed concrete, Lacquer
Photographer: JongOh Kim

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more