// arthitectural / Interiors / Isay Weinfeld | Número Bar

Isay Weinfeld | Número Bar

Interiors Ground floor lounge space with the green backyard in the backgro

Numero Bar was built on a very narrow and long strip of land in the Jardins area, in São Paulo.

A walkway runs from the street through a hallway/tunnel fully covered in mirrors, leading to the main hall.

At the entrance, the ceiling is extremely low and the view of the hall – cascaded – is unimpeded. Progressing towards the back, the height gradually increases: descending levels feature comfortable lounging areas, under a ceiling that extends on a continually rising surface.

The low and indirect lighting throughout lends the ambience a pleasant and cozy atmosphere, perfect for a relaxing drink at the end of the day, accompanied by friends and to the sound of good music.

A room reserved for private functions takes up the lower floor and, contrary to the main hall, features a low ceiling all along, with couches placed in the central axis of the room, built-in overhead lighting throughout, and walls completely covered by antique posters or poster fragments.

Location: São Paulo, Brazil
Architect: Isay Weinfeld
Collaborators: Domingos Pascali | Marcelo Alvarenga
Project Manager: Monica Cappa Santoni
Project Team: Alexandre Nobre | Juliana Garcia
General Contractor: Cymz Engenharia Ltda
Structural Engineer: Moacyr Alves
Mechanical, Electrical And Plumbing Engineering: Tesis Tecnologia De Sistemas E Engenharia
Air Conditioning Engineer: Thermo Clean Ar Condicionados Ltda
Kitchen Project: Abc Cook
Landscape Design: Rodrigo Oliveira
Façade: 3d Foco
Wood Floor: Parquet Sp
Stone Floor: Mont Blanc Mármores
Carpet Floor and Ceiling: Tapetes São Carlos
Lighting: Companhia De Iluminação | Scandinavia Designs | Reka
Woodworks: Pratikline Indústri De Móveis
Tables: Pretikline
Sofa, Armchairs And Ottomans: Tratto Jj Tapeçaria Industria E Comércio
Metal Works: Swatt Serralheria | K2 Serralheria
Ceramic Floor: Gail Arquitetura Em Cerâmica
Glass And Mirrors: Casa Dos Vidros
Sanitary Accessories: Bobbrik
Washbasins (Toilets): Corian Dupont Avitá Design
Restrooms Stones: Mont Blanc Mármores
Restrooms Divisions: K2 Seralheria
Construction Area: 551.32m²
Beggining of Project: June 2008
Opening: May 2010
Photographer: Leonardo Finotti

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more