// arthitectural / Architecture / JagerJanssen architecten BNA | House Jaap & Ineke

JagerJanssen architecten BNA | House Jaap & Ineke

Architecture 3260627616_775f71dcfb_o

Optimal focus on the garden was the starting point for this design. Bursting through the existing facade openings creates an exciting transition from the original dwelling to the new living room. A wide panorama unfolds and provides a view of the church. In the calm and silent new living room all attention is drawn to the lively kitchen.

Old and new: A grand pivoting door, spanning from floor to ceiling, separates the old house from the transparent new part. Opening it results in a wide view on the garden.

The corridor: Spatiallly, the corridor belongs to the living space. De border between old and new is sharply defined by the materialisation of the floor.

The kitchen and the trolley: The kitchen unit stands out in space as an autonomous object. Part of the unit can be moved as a separate trolley.

Architect: JagerJanssen architecten BNA
Designteam: ir. Alex Jager, architect
ir. Rogier Janssen, architect
Kitchen Design: Wouter Roeterink
Advisors: MADAR Delft [construction]
Contractor: Hooijberg BV, Hem
Photography: JagerJanssen

Location: Torenweg 3, 1607 CP Hem, The Netherlands
Function: private dwelling
Clients: Jaap & Ineke
Gross area(new): 56 m2
Building period: 9 months
Finished: July 11, 2006

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more