// arthitectural / Architecture / Javier Artadi Arquitecto | Beach house on a hill

Javier Artadi Arquitecto | Beach house on a hill

Architecture Javier Artadi Arquitecto | Beach house on a hill

Javier Artadi Arquitecto | Beach house on a hillThe project consists of a beach house located on a hill overlooking the sea, 60 miles south of Lima. Conceptually, the house includes a large vertical pedestal on which two parallel planes rest that contains the large social area. At the top of the pedestal and on its top edge, a strip of water has been designed with the idea of strengthening the feeling of weightlessness of the two horizontal cantilever planes, now they are not only projected towards the open space but also the water.

Javier Artadi Arquitecto | Beach house on a hill

Javier Artadi Arquitecto | Beach house on a hill

Javier Artadi Arquitecto | Beach house on a hillThe proposal is unique because the house faces south, thus becoming integrated into an unparalleled and stunning new view of the large beach resorts in Asia with the long stretch of beach and the ocean horizon.

Javier Artadi Arquitecto | Beach house on a hill

Javier Artadi Arquitecto | Beach house on a hill

Javier Artadi Arquitecto | Beach house on a hill

Javier Artadi Arquitecto | Beach house on a hillThe house reacts by forming a panoramic viewpoint of the landscape.

Location: Lima, Peru
Architect: Javier Artadi  Arquitecto  
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more