// arthitectural / Architecture / Javier Artadi Arquitecto | Club House

Javier Artadi Arquitecto | Club House

Architecture Javier Artadi Arquitecto | Club House

Javier Artadi Arquitecto | Club HouseThe project consists of a small piece of architecture, a Club House located in the center of a condominium in a deserted beach, eighty miles south of Lima. The condominium has been developed on a large flat surface of sand naturally divided in two by a small reddish rocky hill which gives name to the site.

Javier Artadi Arquitecto | Club House

Javier Artadi Arquitecto | Club HouseThis condition created a unique geographical space, an area of wilderness within the complex on which the pavilion was situated. The pavilion consists of the meeting place of the inhabitants and guests and has basic beach services: terrace, swimming pool and changing rooms, a small bar for drinks and a barbecue area.

Javier Artadi Arquitecto | Club House

Javier Artadi Arquitecto | Club HouseThe solution seeks to strike balance between pure and simple geometry and the wonderful natural landscape of the site: at times, the architecture is the centerpiece and nature, the background, at other times, nature is the main element and architecture the framework to appreciate it. This dialogue reveals the characteristic landscape of the coast of Peru to the user: a beautiful desert opening into the Pacific Ocean.

Location: Lima, Peru
ArchitectJavier Artadi Arquitecto
Year: 2006
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more