// arthitectural / Architecture / Javier Artadi Arquitecto | Oceanus building

Javier Artadi Arquitecto | Oceanus building

Architecture Javier Artadi Arquitecto | Oceanus building

Javier Artadi Arquitecto | Oceanus building

The project consists of a residential building located on the oceanfront in Malecon de Chorrillos in the bay of Lima. The commission is unique as the land is next to a big house declared an old historical monument. The solution seeks to find the middle ground between the natural height of a building of this nature and the low, traditional height of the historic building.

Javier Artadi Arquitecto | Oceanus building

Javier Artadi Arquitecto | Oceanus buildingThe solution is the gradation in the volume of the building: on the one hand, the stepping of the entire depth of the building, which achieves six stories in the front towards the large house and nine to the side of the adjoining apartment block building and, staggered terraces, from longest to shortest and from bottom to top, which reinforce the desire to lessen the severity of the transition between the two buildings.

Javier Artadi Arquitecto | Oceanus buildingAdditionally, an intervention in the skin of the western front of the building is carried out, replacing the image of the building between party walls for the image of the building organized in a corner. Thus, this proposal seeks to convert the building, not only in an architectural expression in itself, but above all in an agent of urban integration and link between past, present and future of the site.

Location: Lima, Peru
Architect: Javier Artadi  Arquitecto  
Year: 2010
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more