// arthitectural / Architecture / Jordi Herrero Arquitecto | Health Center of San Agustín

Jordi Herrero Arquitecto | Health Center of San Agustín

Architecture Jordi Herrero | Health Center of San Agustín

Jordi Herrero | Health Center of San AgustínThe plot on which the building sits has a long and narrow proportion. The building, therefore, is a narrow and tall building. The health center program has been organized into three bands section. A band of circulations, a band of waiting areas and a band of consulting rooms, facing south.

Jordi Herrero | Health Center of San Agustín

© Jaime Sicilia / arquipress

Jordi Herrero | Health Center of San Agustín

© Jaime Sicilia / arquipress

Jordi Herrero | Health Center of San Agustín

© Jaime Sicilia / arquipress

The circulation spaces and waiting areas are open to a curtain wall. This will generate a large and bright areas away from the claustrophobic sensation of some hospital spaces. These open spaces to the views enhance the public character of the building. From the building is perceived the city and from the city is perceived the health center activity.

Jordi Herrero | Health Center of San Agustín

© Jaime Sicilia / arquipress

Jordi Herrero | Health Center of San Agustín

© Jaime Sicilia / arquipress

From an energy standpoint, the building has two faces. The south side has a more compact and closed facade to protect against solar radiation. The northern façade is fully glazed, being illuminated by indirect light North.

Location: C/ Nicolau Alemany, nº 1, Palma de Mallorca, Spain
Architects: Jordi Herrero Campo, Julián Arranz and Sebatián Escanellas
Project name: Health Center of San Agustín
Project: 2002
Execution: 2003
Total floor area: 1.722 m2
Land area: 722 m2
Use: Health Center
Property Developer: IBSALUT
Master builder: Fernando Regañón and Bartomeu Bauçá
Estructures: Fenando Purroy Narvaiza
Installations: NAT Ingenieros
Construction Company: COBRA
Images: Jaime Sicilia / arquipress
Operating budget: 1.698.974 euros
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more