// arthitectural / Architecture / JUMA Architects | Living Outdoor

JUMA Architects | Living Outdoor

Architecture Juma_159

JUMA architects was commissioned to a covered outdoor area to add to an existing house. An existing volume was removed first and then to provide a canopy that is part of a much broader concept outside.

Juma_177

Juma_139The canopy receives a floating effect by the number of support points to a minimum, so there is an open area created for a panoramic view of the surrounding lush greenery makes. The long garden wall allows the existing house seem larger, partly because it is built in the same material as the house.

Juma_88The inset heaters and wood fireplace provide year round for a pleasant feeling of comfort. Under the canopy is sufficient room to provide covered to BBQ. This, taken into account the dimensions of the bbq which the client already had bought.

Juma_423

Juma_287To preserve the concrete tub after, the pool was also completely redesigned. The covered terrace and the upper pool are connected by a diagonal end path which provides extra dynamism. The flooring was renewed. In terms of materials, we opted for the classic clay pavers and tiles in blue stone. This ensures harmony between the existing house and the classic sleek design of the covered terrace.

Juma_276

Juma_215

Design Agency: JUMA architects
Designer: Mathieu Luyens en Julie van De Keere
Project Name: Living Outdoor
Photographer: Verne
Design Year: 2011
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more