// arthitectural / Interiors / JUMA Architects | Optiek Herpol

JUMA Architects | Optiek Herpol

Interiors Archi Juma Optiek Herpol sept 2013_0065 2x3

Optics Herpol wanted to move to a better, more central location with easy parking.

Archi Juma Optiek Herpol sept 2013 D 5x4_1

Archi Juma Optiek Herpol sept 2013 H 5x5A property located in the town square seemed to meet these conditions. So JUMA architects was asked to draw the new interior.

Archi Juma Optiek Herpol sept 2013 I 5x4The property is very deep and narrow at the same time with little natural light. JUMA started these restrictions to aim the downsides into qualities.

Archi Juma Optiek Herpol sept 2013 L 5x4Just behind the shop window JUMA has positioned the counter so they can enjoy the light. From outside they can observe the activity inside what makes Optics Herpol only more attractive. At the height of the narrowest part of the shop was a large mirror wall designed to visually double the space. The wall with the glasses is located in front of the mirror and forms the eye catcher of the shop. The glasses are presented between a game of diagonal lines.

Archi Juma Optiek Herpol sept 2013 P 5x4

Archi Juma Optiek Herpol sept 2013 Q 5x4This unique concept animates the whole shop without prejudice to the fact that glasses itself should get all the attention.

Archi Juma Optiek Herpol sept 2013 T 5x5_1

Archi Juma Optiek Herpol sept 2013 U 5x5_1The color palette is white in order to keep everything as light as possible but warm wood accents were added as counterweight.

Archi Juma Optiek Herpol sept 2013_0008

Archi Juma Optiek Herpol sept 2013_0130

Location: Deinze, Oost-Vlaanderen, Belgium
Design: JUMA Architects
Designer: Mathieu Luyens en Julie van De Keere
Project Name: Optics Herpol
Photographer: Annick Verminnen
Design Year:2012
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more