// arthitectural / Architecture / Kamil Mrva Architects | House in Brušperk

Kamil Mrva Architects | House in Brušperk

Architecture RD_Brusperk__foto_Stuio_TOAST-11

The house’s overall design reflects the terrain of the site. The building is designed as a low energy green house recessed into the ground. Glass façades on the southern and western sides make the house perfectly sunny. Spaces recessed into the ground get natural light thanks to a system of skylights.

RD_Brusperk__foto_Stuio_TOAST-02

RD_Brusperk__foto_Stuio_TOAST-04The layout is based on the 3.5 m module. The house is divided into dwelling and social areas. The social area with an entrance to the terrace is located in the southern part of the building. It comprises a relaxation area, a kitchen with a dining room, a pantry with a technical room, a toilet and a wardrobe. The dwelling area is recessed into the slope in the northern and western part of the building. It comprises a parents’ bedroom, wardrobe, bathroom, children’s room and a study. At the entrance there is a storeroom for keeping gardening and maintenance tools.

RD_Brusperk__foto_Stuio_TOAST-01

RD_Brusperk__foto_Stuio_TOAST-03The house frame consists of a reinforced-concrete monolithic construction, partition walls are ceramic, and glass walls are designed with aluminium frames.

RD_Brusperk__foto_Stuio_TOAST-05

RD_Brusperk__foto_Stuio_TOAST-06Construction of the house began in spring 2009.

RD_Brusperk__foto_Stuio_TOAST-08

RD_Brusperk__foto_Stuio_TOAST-09

Location: Brušperk, Czech Republic
Architects: Kamil Mrva Architects | Kamil Mrva, Blaženka Bebek
Client: Zlatislava Hellsteinová
Cooperation: Jaroslav Holub, Jakub Brauer
Project: 2008
Realization: 2009–2010
Photo: Studio Toast
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more