// arthitectural / Architecture / Keikichi Yamauchi architect and associates | FRAME

Keikichi Yamauchi architect and associates | FRAME

Architecture Keikichi Yamauchi architect and associates | FRAME

Keikichi Yamauchi architect and associates | FRAMEThis house is located in front of the lucid stream known as the Nuppuku River in Taisho-cho, Obihiro-shi, Hokkaido. The north-west side of the house, which is the back of the building, is surrounded by tall trees, and unspoiled nature miraculously remains on the riverside.

Keikichi Yamauchi architect and associates | FRAME

© Osamu Adachi

Keikichi Yamauchi architect and associates | FRAME

© Osamu Adachi

Things only exist here

Since the attractive scenery is spread around the site, for this house it was planned to frame and capture various sceneries that are obtained from different directions or heights of one’s view. Greens of trees or sunlight through the trees enter the rooms as if through a “FRAME” of a picture that only exists here. In fall, trees around the house change colors and then the season of falling leaves arrives. When the curtain of tree leaves disappears from the north-west side, the snowcapped Hidaka Mountains are viewed between the tree trunks. After a while, the site and surroundings become covered with snow. Captured sceneries gradually change as the seasons progress.

Keikichi Yamauchi architect and associates | FRAME

© Osamu Adachi

Keikichi Yamauchi architect and associates | FRAME

© Osamu Adachi

A place of comfort

Several spaces to spend time are created inside and outside of the house for the client who spends most of his days off in the house. We intended the client to find a comfortable place and spend time depending on the season or time of day. The bridge protruding toward the Nuppuku River is one of these places for a blissful moment in the summer dusk, reading or getting lost in thought while listening to the murmur of the river.

Location: Obihiro, Hokkaido, Japan
Architect: Keikichi Yamauchi architect and associates
Project name: FRAME
Type: Residence
Area: 119.03㎡
Year: 2009
Photographs: Osamu Adachi
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more