// arthitectural / Architecture / Keiko Maita Architect | House J

Keiko Maita Architect | House J

Architecture Keiko Maita Architect | House J

Keiko Maita Architect | House JThe “House J” is a small house (100m2) situated in Yamaguchi-prefecture, Japan. This house was designed for a client in need of privacy and seclusion from the outside. The site is narrow (120m2) and is surrounded by residences.

Keiko Maita Architect | House J

© Yoshiharu Matsumura

Keiko Maita Architect | House J

© Yoshiharu Matsumura

The “House J” has three floors that are built around a small inner garden.
1st floor: dining room, kitchen, family space.
2nd floor: study, reading space.
3rd floor: bedroom.

Keiko Maita Architect | House J

© Yoshiharu Matsumura

Keiko Maita Architect | House J

© Yoshiharu Matsumura

The three floors are connected together by a roof terrace. The spaces of the house are open toward the inner garden. The inner garden is also visible from the roof terrace. The inner garden is exclusive in a narrow site but the continuity between the interior and exterior spaces increases the size of the house.

Location: Yamaguchi, Japan
Architect: Keiko Maita Architect
Project name: House J
Area: 126.61m2

Building area: 63.15m2

Total floor area: 97.56m2

Type of construction: steel
 program: housing
Structural engineers: Shinichi Kiyosada

Design period: oct. 2010 – nov. 2011

Construction period: dec. 2011 – jun. 2012
Photograph: Yoshiharu Matsumura
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more