// arthitectural / Architecture / Kidosaki Architects Studio | House in Hanareyama

Kidosaki Architects Studio | House in Hanareyama

Architecture House in Hanareyama10

House in Hanareyama4

The surrounding of the site located at the foot of the Hanareyama, overlooking the landmark of the region in north orientation, shows the spread of the trees grown up in years. We tried to produce an architecture with the dignified presence, which has both free spirited and subtle quality- by placing a one-storied house maintaining a low building profile that dynamically extends in east and west orientation with sharply extending eaves on the building for exaggerating the horizontality against the surrounding landscape with bold yet delicate vertical quality.

House in Hanareyama1

The dining and living areas as the main spaces of the house face to the south side garden filled with daylight, and on the north side with the seasonal views of Hanareyama reflecting the sun light, bringing in those surrounding environment and sceneries into those spaces and linking them together. While the east and west sides of the building are closed, the full frontage openings on the north and south sides are intended to produce a comfortable space where the variety of the natural conditions throughout the changing seasons seasons can be always felt from inside of the house.

House in Hanareyama3

Furthermore, a terrace is provided on the south side as the extension of the living and dining rooms. A self standing wall equipped with a fireplace is provided along with the terrace extending out deep into the garden. this wall allows to feel the garden as a unified space with the house, providing a place to discover the nature by stimulating all senses. It is a device that allows to relax the body and mind, increases the sensitivity toward surrounding environment, and to enjoy the out-of-daily life within the daily living environment.

I hope the presence of the building is engraved onto the memory of the land, along with daily life of the client colored by the magnificent sceneries of the nature in each seasons, site and the surrounding conditions.

House in Hanareyama5House in Hanareyama5

Architect: Kidosaki Architects Studio
Location:
Japan
Type of project:
Villa
Structural Engineer:
Takashi Manda Structure Design-Takashi Manda, Mitsuru Kobayashi
Project Architect:
Satoshi Itasaka
Start on site date:
October 2008
Construction:
from October 2008 to July 2009
Gross internal floor area:
293.73 m2
Planning supervisor:
Hirotaka Kidosaki
Lighting consultant:
Hirotaka Kidosaki
Main contractor:
Niitsu Gumi

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more