// arthitectural / Concept & Competition / Kjellgren Kaminsky Architect | Halo

Kjellgren Kaminsky Architect | Halo

Concept & Competition Kjellgren Kaminsky Architect | Halo

Kjellgren Kaminsky Architect | HaloThe brief for the competition was to design a structure to cover and protect two large stones that lay adjacent to the church and were of particular significance to the site.

Kjellgren Kaminsky Architect | Halo

© Kjellgren Kaminsky Architect

The architects strategy was to create a ‘Halo’ for them. A protective structure to hover above the rocks and protect them but at the same time be almost non-existent, therefore maintaining the rocks and church as the significant feature of the site. They also wanted to creat a structure that would be easy to construct with minimum inpact on the immediate surrounds and could also be taken away at a later date if needed.

Kjellgren Kaminsky Architect | Halo

© Kjellgren Kaminsky Architect

The architects solution was a transparent inflatable ‘bubble’ that would be supported by air pressure and not a formal structure. It would appear almost as if it were not there but at the same time protect the rocks and maintain a visual access to them even during the hours when the structure was closed for visiting.

Architect: Kjellgren Kaminsky Architect
Project: Halo
Client: Jellinge Church
Type: Conservation Pavilion
Size: Small
Stage: Concluded Competition, 2010
Team: Joakim Kaminsky, Fredrik Kjellgren, Alessandro Micelli
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more