// arthitectural / Architecture / Kjellgren Kaminsky Architecture | Mirage

Kjellgren Kaminsky Architecture | Mirage

Architecture Kjellgren Kaminsky Architecture | Mirage

The Mirage dance hall is situated 200 meters from the beach in a small pine wood grove on the southernmost tip of Sweden.

The project was the result of an international competition to replace a much loved existing dance hall that was destroyed in a fire in 2006.Set in a nature reserve, the new building took the siting and footprint of it’s predecessor.

Sympathetic to it’s surroundings, the buildings facades comprise of dark walls that receed into the forrest and a pattern of mirrored panels that reflect the surroundings and echo the facade pattern of the old dance hall.

The abstracted forrest pattern used on the interior walls further acts to connect the building with the forrest setting, blurring the boundaries between indoor and out. The timber terraces and paths that connect to the building recall the jetties of the nearby beach.

The Mirage dance hall establishes a dialogue with the site, its history and future. It is sympathetic the the sites context and history while at the same time embracing a future of change.

Location: Falsterbo, Sweden
Architect: Kjellgren Kaminsky Architecture AB
Team: Joakim Kaminsky, Fredrik Kjellgren with Taito Lampinen, OscarArnklitt, Jonas Tjäder
Client: Municipality of Vellinge
Surface area: 1200 sqm
Completed: 2009
Photographer: Kalle Sanner

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more