// arthitectural / Architecture / Klopf Architecture | Eichler Front Addition

Klopf Architecture | Eichler Front Addition

Architecture Klopf Architecture | Eichler Front Addition

How do you expand an L shaped Eichler with the challenge of extending a long dark entry? Klopf Architecture’s solution, to design a light filled atrium in the hallway to open up the bedroom expansion with green plants, sky lights and a glass wall. Not to mention the thoughtfulness of a blind door with wood siding similar to the rest of the home.

Klopf Architecture | Eichler Front Addition

© 2013 Mariko Reed

Klopf Architecture | Eichler Front Addition

© 2013 Mariko Reed

Klopf Architecture | Eichler Front Addition

© 2013 Mariko Reed

Location: Palo Alto, USA
Architect: Klopf Architecture
Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA, Jeffrey Prose, Angela Todorova
Contractor: William Lowe Construction
Project name: Eichler Front Addition
Location: Palo Alto, USA
Year completed: 2013
Photography: 2013 Mariko Reed
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more