// arthitectural / Interiors / L. McComber ltée | Crudessence chez Avril

L. McComber ltée | Crudessence chez Avril

Interiors © Steve Montpetit

Raw, organic and vegan, the Crudessence concession stand offers beneficial nourishment that requires no cooking whatsoever. The appliances that are used are therefore intended to preserve the freshness of the food, as well as to cut, grind, mix, assemble and serve it.

© Steve Montpetit

© Steve Montpetit

Covering an area of 200 square feet, the concession stand includes a freezer, a standing refrigerator, a large refrigerated assembly table, a refrigerated display, a cash register and a sink.

All equipment, backsplashes, countertops and integrated furnishings are built using stainless steel for maximum durability, as well as to generate a sense of safety and freshness. They are the heart and soul of what is presented as a machine to extract the vital essence of quality food.

© Steve Montpetit

© Steve Montpetit

The core is wrapped in a freestanding shell whose unusual organic appearance intrigues clients and onlookers. Built from digitally cut solid cherry timber, it resembles the peel of a fruit or the shell of a walnut. Depending on the observer’s point of view, the shell either closes itself to hide part of the core, or opens up to invite passer-by’s and shoppers to take a breather and give in to an exquisite revitalization.

© Steve Montpetit

© Steve Montpetit

Location: Quartier Dix 30, Brossard, Canada
Architect: L. McComber ltée
Client: Avril supermarkets
Team: Maurice Martel, Laurent McComber
Construction: Equinox, Usimm
Area: 200 sf
Cost: 60 000 $
Completion: 2013
Photographer: Steve Montpetit
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more