// arthitectural / Concept & Competition / LABVERT | Haus Birkensee

LABVERT | Haus Birkensee

Concept & Competition LABVERT House Birkensee 04

LABVERT House Birkensee 03

Haus Birkensee is located next to a lake in the south of Vienna. Following the owners wish, Haus Birkensee’s architecture is designed for summer days and holidays.

The design is marked by a wooden deck as a foundation and the roof enclosed by glass surfaces that allow direct access to the outside areas and a view of the lake.

LABVERT House Birkensee 01  LABVERT House Birkensee 02  LABVERT House Birkensee 05  LABVERT House Birkensee 07

Separated by large sliding doors, a covered and shaded terrace flows into a spacious open living, cooking and eating area. A long shallow stairway leads to the upper floor with 3 bedrooms and 2 bathrooms. These are arranged on multiple levels. The master bedroom floats above the meadow, and the two other bedrooms extend through the roof. The arrangement of the volumes lend the roof a wave-like form. The bathroom offers a dreamy view into the sky, watching the clouds passing by.

LABVERT House Birkensee 08  LABVERT House Birkensee 09  LABVERT House Birkensee 10  LABVERT House Birkensee 11

Location: Wien, Austria
Architect: LABVERT | Stephan Vary
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more