// arthitectural / Interiors / Liong Lie Architects | NTI head office

Liong Lie Architects | NTI head office

Interiors Liong Lie NTI 3rd floor callcenter 3

Liong Lie NTI ground floor hall 2

Liong Lie NTI ground floor hall 1

Liong Lie NTI 5th floor offices 8

Liong Lie NTI 5th floor offices 7

Liong Lie Architects has designed the new interior of the NTI head office in Leiden, Holland. NTI stands for more than 70 years of cutting-edge distance education. The new learning according to NTI is the ideal combination of online learning and classroom meetings.

The assignment was to link flexible working and learning to a strong brand experience of NTI (‘Flexible learning starts here’) and achieving maximum effect with limited means: ready-made elements are used in such a way that they look special and create a maximum effect.

Liong Lie NTI 5th floor offices 4

Liong Lie NTI 5th floor offices 1

Liong Lie NTI 5th floor informal backroom kitchen 1

Liong Lie NTI 5th floor back room 2

Liong Lie NTI 4th floor offices 7

Liong Lie NTI 4th floor back room

Liong Lie NTI 3rd floor callcenter 5

Liong Lie NTI 3rd floor back room

Liong Lie NTI 2nd floor classrooms 1

Liong Lie NTI 1st floor classrooms 1

Liong Lie NTI 1st floor back room

The colourful corporate identity of NTI shines bright with enthusiasm and exactly that enthusiasm is incorporated in the design of the interior. The corporate colours are also used as a means of orientation and colourful prints of open landscapes enhance the atmosphere.

Liong Lie Architects NTI Concept Eng 1 Liong Lie Architects NTI Concept Eng 2 Liong Lie Architects NTI Concept Eng 3

Varied learning spaces are designed: work lounges, 1 persons focus rooms and also informal learning while sitting at the bar.

The call centre seems an enclosed space with matching acoustics when you are seated, but as you stand up you enter a wide open space where you can have contact with your colleagues.

There’s an open and welcoming atmosphere because of the use of open floor plans and bright colours.

Location: Schuttersveld 6-16, Leiden, Holland
Program: Education, office and callcentre
Architect: Liong Lie Architects
Design team: Liong Lie, Roeland de Jong, Michael Schuurman, Rajiv Sewtahal
Project management: Goed4U, Leidschendam
Total m2: 2200 m²
Total amount of rooms: 7 classrooms: total 500m2
Callcentre: 60 work spaces
Office: 95 work spaces
Timespan: 7 Months: design including realisation
Client: NTI
Contractors:
Builders: FDV Groep, Giessenburg
Electrical engineering: Elektro Groeneweg Installatie BV, Rotterdam
Walls: Plan Effect, Geldermalsen
Flooring: Kampschreur BV, Zoeterwoude-dorp
Acoustic panels + prints: in-zee, Schiedam
Security: Hillsafety, Alphen aan den Rijn
Airco: Compair, Capelle aan de IJssel
Interior builders: Dokter Interieurbouw, Barneveld
Photography: Hannah Anthonysz
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more