// arthitectural / Interiors / LKMK Architects | Apartment in Kamatero

LKMK Architects | Apartment in Kamatero

Interiors _MG_3854

The apartment lies on the second flooor of a four-storey block of apartments that was constructed in the 1990s.The study concerned re-designing the space in order to meet the modern functional needs and aesthetic requirements of a young couple.

_MG_3808The apartment is divided into two clear sections: the private space of the two bedrooms and bathroom and the public space, which contains the living and dining rooms, kitchen and a small wc.

_MG_3816Just beside the entrance of the apartment is the living room, which is dominated by the fireplace. The living room and the monastic dining table are separated by a sculpture – a perforated metal grid of corten; the material’s color of natural oxidation matches the rest of the apartment’s earth tones.

_MG_3863

_MG_3814

The kitchen, although it is directly connected to the living room, maintains its functional independence. The kitchen’s materials are zebrano wood, black glossy lacquer and (for the countertop and island) white granite.

_MG_3810

_MG_3820In the private zone of the bedrooms, the master bedroom is distinguished by its interior cloakroom. Natural materials, such as wood and stone, coat the back of the bed, while the opposite wall, which is covered with wallpaper, incorporates the entrance to the dressing room. The bathroom walls were tiled in travertine, and the bathroom’s furniture was constructed from solid teak wood.

_MG_3837All fixed furniture was designed by the architects to suit the individual needs of the owners. Plasterboard was placed in the ceiling throughout the apartment in order to cover the hidden lighting. The ceiling’s discontinuity, because of the hidden lighting’s slots, breaks down the open-plan living room and delimits the individual spaces.

_MG_3839The atmosphere created by the warm colors of the artificial lighting, combined with materials such as the walnut flooring and the earthy wall colors, produces the sense of warmth and intimacy that the owners requested.

_MG_3835

_MG_3832

Design: Kamatero, Greece
Interior Design: LKMK Architects
Photos: Panagiotis Voumvakis
 
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more