// arthitectural / Architecture / LLI Design | Crouch End

LLI Design | Crouch End

Architecture LLI Design | Crouch End

LLI Design | Crouch EndThe owners recently purchased a new build 3000 sq foot townhouse in Crouch End, North London enjoying views towards historic Alexander Palace. The house boasts a magnificent ground floor double volume space. The first floor living room overlooks the kitchen dining area below and is linked via glass balustraded feature staircase, the rear exterior double volume face is glazed to bring a sense of the outside in.

LLI Design | Crouch EndWith such an airy environment it was important to maintain the drama of the space whilst bringing a human dimension by adding comfort and well scaled furniture so that the space did not feel or appear too overwhelming. LLI Design’s input at the build stage helped make this space warm and welcoming whilst emphasisng and maximising the drama.

LLI Design | Crouch End

LLI Design | Crouch EndOn the ground floor, LLI Design decided to keep the kitchen area to the back of the open plan room – so it wasn’t visible from above. The kitchen included a central island – with views to the garden so cooking and socialising could combine. A dramatic contemporary chandelier spirals past the first floor living area down towards the ground floor dining area, again helping to visually join both areas together. Sleek large format tiles were selected for the whole of the ground floor, including the outside terrace to help visually expand the area, and to emphasise the feeling of the outside-in.

LLI Design | Crouch End

LLI Design | Crouch EndLacquered furniture choices along with Bertoia dining chairs contrast nicely with the neutral tones of the kitchen and TV area. As with any open plan space zoned lighting is key to achieving the right mood, this is even more relevant when dealing with double volume spaces. LLI designed an Intelligent Lighting scheme which included the external lighting so that at night the same indoor / outdoor feeling would prevail.

Location: London, UK
Architect: LLI Design
Project name: Crouch End
Client: Private
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more