// arthitectural / Architecture / Luis Pons D-LAB | Tavernier

Luis Pons D-LAB | Tavernier

Architecture Eric Carle_060407_047

The main purpose of the renovation was to establish a relationship with the surroundings that will integrate the sense of living in the tropics, taking advantage of the spaces in between the outside and inside and validating those as the desire tropical way of living.

Eric Carle_060407_045

Eric Carle_060407_048The project required a addition that was overlap to the existing and extended towards the street side creating a new and more private gesture.

Eric Carle_060407_061

Eric Carle_060407_062“The house was renovated in a way that allows privacy from the street, but opens towards the park and the ocean. All services are located on the street side and the main living areas face the views. The main spaces are an extension of the surroundings, and treated as a canopy that allow one to be protected but with a sensation of being outside.

Eric Carle_060407_007

Eric Carle_060407_021

Eric Carle_060407_035The aim was to re-design the ground level to become a tropical cover plaza, a plaza that would become an outdoor living room, which would also integrate nature into the ground floor, and allow the garden to pass through the space. In this specific case the tropical plaza became the main living area on the ground floor.”

Eric Carle_060407_031

Eric Carle_060407_056

Location: Tavernier Key, Florida, USA
Team: Luis Pons Design Lab
Architect: Luis Pons
Function : Private residence
Structure (materials): Concrete, wood and metal.
Finish:(exterior &interior) Inside: Drywall, Wood, lava stone / Outside: Concrete, wood siding , metal siding and stucco.
Photographer : Moris Moreno
Completed date: 2011
Client: Eric and Bobbie Carle
Interior Design: Luis Pons
Landscape Design: Luis Pons
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more