// arthitectural / Interiors / m architecture | Bridal suite

m architecture | Bridal suite

Interiors m architecture | Bridal suite

m architecture | Bridal suiteStarting with a constraining volumetry characterized by an extremely limited useful floor space (1.5 m wide), a simple program and open-minded customers willing a unique project, adapted to their needs, the idea is to work with transparency, in view to optimize the spatial continuity. This leads, first of all, to a rational successive organization of the various functions / sequences: 1.) dressing-table “coiffeuse” / reading area, 2.) bathroom, 3.) bedroom. The bathroom in the center of the area consists of a curved glass box, articulating the volumes while offering transparency between them. A skylight is cut in length in the roof which illuminates the area.

m architecture | Bridal suite

© bepictures

m architecture | Bridal suite

© bepictures

m architecture | Bridal suite

© bepictures

Furniture is perfectly integrated into the walls and the sanitary accessories are suspended or fixed in the glazing in order to give an aerial aspect to the objects. The whole is dressed of white and reflecting surfaces enlarging the volumes, opening the views, offering surprising effects and disturbing the senses.

m architecture | Bridal suite

© bepictures

m architecture | Bridal suite

© bepictures

m architecture | Bridal suite

© bepictures

This project, simple in appearance, required an advanced technical research down to the smallest details to achieve the expected level of diaphaneity (e.g. the water supply to the shower; the evacuation of washbasins’ waters; the suspension of furniture and mirrors; the integration of mirrors into the walls; the integration of furniture into the gable; the glazed walls, etc.).

 

Location: Masnuy-Saint-Jean, Belgium
Architect: m architecture | Catherine Maraite & Pascal Monniez
Program: planning a bedroom
Client: private
Surface: 30 m²
Completed: 2012
Photos: bepictures
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Special thanks to v2com.biz
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more