// arthitectural / Concept & Competition / MA2 | Hong Kong’s Kai Tak development

MA2 | Hong Kong’s Kai Tak development

Concept & Competition MA2 | Hong Kong’s Kai Tak development

MA2 | Hong Kong’s Kai Tak developmentThe tower and exhibition hall is a proposal for Hong Kong’s Kai Tak development, an airport landing strip that will be reclaimed into the city as a new cultural, business, and residential district. The tower is an expression of fluid movement that manifests into a series of folds, creases, and a bifurcation of massing creating a dual tower.

MA2 | Hong Kong’s Kai Tak development

MA2 | Hong Kong’s Kai Tak developmentBy creating a matrix of vertical lattices it enables the glass surfaces to polymorph into folding curvatures, thereby having variation along all sides of the building igniting a robust and dynamic tectonic curvilinear structure. Structural tectonics’ that are articulated by curvilinear geometric components have varied properties that can address structural performance and synergetic nuances, operating in conjunction to cultivate a visual and experiential valiancy.

MA2 | Hong Kong’s Kai Tak development

 

MA2 | Hong Kong’s Kai Tak developmentThe base of the tower is a composite of vector geometries, where it functions as a point of transition for two different projects yielding as one overall gesture. By situating the tower for Kia Tak along the water front, its fluid massing is showcased as an iconic image that complements the cities velocity and urban life.

Location: Hong Kong, China
ArchitectMA2
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more