// arthitectural / Interiors / Marco Bernardini | Jim’s Kitchen

Marco Bernardini | Jim’s Kitchen

Interiors Marco Bernardini | Jim's Kitchen

The kitchen has been adapted from a service room into a space with specific features related to its user. Thus, the project is strictly linked to owner’s wishes. Those needs lead us to think to a simple, clean, practical place, as well as a sophisticate and dynamic one.As kitchen units it has been chosen Twenty model by Modulnova, with glass doors and white Kerlite top. The kitchen sink, made in Kerlite, fits a mixer tap by Barazza, the same company selected for the 4 burners. In the main unit is fitted an unseen Rex washdisher.

The Kerlite, cotto d’este, used in white colour for kitchen top, is also used for the floor, where the tiles 19.7 X 19.7inch made in grey Kerlite, over road line, replace the actual floor.The wall in front of the kitchen is covered by chestnut foils (Juglans nigra L.), which is tipical of the center and north-east area of the United States and of the east part of Canada.The coffered ceiling has been used to modify the lighting system which is inserted in a new plasterboard false ceiling which fits unseen lights by buzzi e buzzi, using Ecla and Elios models.The sprinklers were repositioned to the center of the room ensuring the fire safety standards.

Location: New York, USA
Architect: Marco Bernardini
Type: Commision
Client: Architizer
Collaborator: Anouchka Perilhou
Size: 9 mq
Status: idea
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more