// arthitectural / Architecture / Markus Scherer | Winery Nals Margreid

Markus Scherer | Winery Nals Margreid

Architecture Markus Scherer | Winery Nals Margreid

Markus Scherer | Winery Nals MargreidNals is located at the bottom of the “Sirmianer” hill embedded in a scenery of wine and fruit. The porphyry walls of the mountain ridge break through this grapelandscape and form with their dark brownred colour a strong contrast to the lovely scenery of wine.

Markus Scherer | Winery Nals Margreid

© Bruno Klomfar

Markus Scherer | Winery Nals Margreid

© Bruno Klomfar

Over the years, the winery grew into a random pattern building-agglomerate. The desire to merge the two places of production “Margreid” and “Nals” and to expand the wine production in Nals requires an advance in the capacities considering the oenological sophisticated processing of the grapes.

Markus Scherer | Winery Nals Margreid

© Bruno Klomfar

Markus Scherer | Winery Nals Margreid

© Bruno Klomfar

The new arrangement of the functions has been put into practice through the realization of a new head end structure for the delivery and cellaring of the grapes with an adjoining vinification tower, a large new underground cellar, as well as a new barrel cellar into the court and a spanning far cantilevering roof panel. The two central parts of the winery open up towards the main court and provide the visitors with an insight into the barrel cellar and the vinification tower.

Markus Scherer | Winery Nals Margreid

© Bruno Klomfar

Markus Scherer | Winery Nals Margreid

© Bruno Klomfar

The new main building with a socket zone is built up of brown red coloured insulating concrete, which forms a chromatic unit with the bordering cemetery consisting of porphyry stones as well as the porphyry cliff of the Sirmianer hill. The convolution on the bottom side of the shingle follows the static forcelines and creates a braced surface like an origami. The barrel cellar is placed into the court like an oversize case of wine, according to this it is a wooden structure.

Markus Scherer | Winery Nals Margreid

© Bruno Klomfar

The new materials are left naturally, so they blend harmoniously into the overall setting and thus correspond with the basic ideology of the product manufactured: independent, honest and authentic.

Location: Nals, Bozen, Italy
ArchitectMarkus Scherer, Meran
Client: Kellerei Nals-Margreid
Costruction volume: 4.100 m³ above ground and 10.200 m³ below ground
Construction supervisor: Markus Scherer, Meran, Büro Weiss, Bozen
Collaborator: Heike Kirnbauer
Structural engineering: Büro Weiss, Bozen
Safety coordinator: Büro Weiss, Bozen
Electrical and domestic engineering: Energytech
Finishing: 06.2011
Photography: Bruno Klomfar
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more