// arthitectural / Architecture / Martin Mostböck | My Cousin’s House

Martin Mostböck | My Cousin’s House

Architecture Martin Mostböck | My Cousin’s House

A Single-family residence with garden. 150 m2 living area, terrace, office, carport. House with controlled living space ventilation (passive house). The residence was designed for doing-it-yourself. Shape, geometry and internal organisation are inspired by the movement of the inhabitants, the sun and the moon. The body and shape of the house are designed on one hand to open up big and broad windows on two facades to the garden to bring in as much light as possible to the living areas.

Martin Mostböck | My Cousin’s House

Martin Mostböck | My Cousin’s House

Martin Mostböck | My Cousin’s House

Martin Mostböck | My Cousin’s HouseOn the other hand the shape helps to shade the house itself when the sun is rising to the zenith and give as much possible shadow to help control natural temperature in the living spaces. Another goal was to get the surrounding nature and the garden “into” the building to make the user feel the seasons, and give the possibility “nearly” to touch the elements (rain, sun, grass, snow, etc.)

Location: Oberpullendorf, Austria
Architect: Martin Mostböck
Data:
Floor area: app. 150,0 M2
Planning time: 2004 – 2005
Completion: 2010
Plot area: 665 m²
Building area: 128 m²
Building volume: 875 m³
Sustainability:
Energy system: gas-calorific value boiler,
Solar collector panels for warm water and heating
Controlled living space ventilation – passive house
Terrace, carport, office spaces
Budget: app. 225.000.- €
Award: My Cousin’s House – MCH – received an honourably mention at the Architectural Award of Burgenland 2012
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more