// arthitectural / Architecture / Massimo Mariani Architect Studio | Cimitero

Massimo Mariani Architect Studio | Cimitero

Architecture 01

The design concerns an area of about 4,500 square metres, which is placed next to the already existing cemetery. From the urbanistic point of view, the cemetery is divided into 2 parts. The first-one bears a clear 19th century influence and looks like a lot of other places of the Tuscan surroundings. The second part, dates from the 60s/80s.

02

03

04This new plan is trying to give back to the cemetery its own identity both of worship and respect, and it is developed on the continuation of the longitudinal axis. The old church has been demolished to free access to the expansion area and a new church was built as to complete the long perspective axis. The new church is characterized by large crosses, one per elevation, and wide glass windows coming out from the coated-stones chapels.

05

07On both sides of the church there are two buildings in white reinforced concrete, characterized by a huge grid which goes to outline an area of semishade.

08The buildings are developed on two floors: on the ground floor there are some containers of various dimensions, on the upper floor, the loculis occupy the central area and look out the balcony, behind the main facade. The inner yard includes a lawn for the land graves, on the south side, near the side entrance, we envisage the building of a functional arch which will host a flower shop. Besides, on the south side, in order to join the new and the old area of the cemetery, there is going to be the coating of the existing side with a metallic net for creepers.

11

12

Location: Ponte Buggianese, Pistoia, Toscana, Italy
Architects: Massimo Mariani Architect Studio
Team: Alessandro Mariani,Umberto Santi, Elda Bellone, Simona Baronti
Client: Comune di Ponte Buggianese
Project: Massimo Mariani
Year: 1999 – 2012
Photo: Massimo Mariani, Alessandro Ciampi
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more