// arthitectural / Interiors / Matsunami Mitsutomo Architect & Associates | Residence in Matsugaoka

Matsunami Mitsutomo Architect & Associates | Residence in Matsugaoka

Interiors Matsunami Mitsutomo Architect & Associates | Residence in Matsugaoka

Because it was enclosed by other houses, a small house was designed to make the blank on the site. The terrace having been surrounded by the wall so as not to see the inside from other houses was designed.

Because the level of ground has fallen, I can enjoy the view of the Satsuki Mountain that exists for the east. A big window was set up in this direction.

It designed like seeing the louver from a long approach.

The deck terrace of the second floor and the view that is previously are seen from the space of the louver. It is externals that build up one’s expectations.

The louver expert can look up at the second floor from the approach when he or she enters the door porch. The sky is seen on the second floor deck terrace.

It is a composition to lead feelings to the second floor.

A big window will be seen if going up to the second floor. The window is a window to see the Satsuki Mountain. Because the window is large, it is felt that the room is spacious.

The second floor was softly partitioned with a low wall and the counter.

The purpose of it is to make private room space, and for the family to make each whereabouts.

And, the window to go out to the deck terrace has the difference of 300mm from the floor. I can feel both an internal space and an external space when sitting on this difference.

Each space designed the residence connected gently. The sense of security which can take natural communication can be felt. That thinks that it leads to a heartful life.

Location: Kawanishi-County, Hyogo-prefecture, Japan
Designer: Matsunami Mitsutomo Architect & Associates
Site area: 150.50 sqm
Total floor area: 89.35 spm
Status: Completed December 2010
Photographer: Mitsutomo Matsunami

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more