// arthitectural / Interiors / Maxim Kaluzhak | The Apartment at Grenoble

Maxim Kaluzhak | The Apartment at Grenoble

Interiors Maxim Kaluzhak | The Apartment at Grenoble

Maxim Kaluzhak | The Apartment at GrenobleThe apartment has been built for creative people and therefore information has been presented in a neutral interior. By the author’s plan there is a minimal amount of furniture presented as it quite often not only “eats up” the space, but also plays the main part.

Maxim Kaluzhak | The Apartment at Grenoble

Maxim Kaluzhak | The Apartment at Grenoble

Maxim Kaluzhak | The Apartment at GrenobleIn our case the central role is given to a podium made from the Siberian larch.

Maxim Kaluzhak | The Apartment at Grenoble
Maxim Kaluzhak | The Apartment at GrenobleThe kitchen is connected with a sitting room and can be separated from it with a glass door.

Maxim Kaluzhak | The Apartment at Grenoble

Maxim Kaluzhak | The Apartment at GrenobleThere is a vast amount an industrial design manifest in the interior.

Maxim Kaluzhak | The Apartment at Grenoble

Maxim Kaluzhak | The Apartment at GrenobleThe bared tectonics of concrete columns strengthens this sensation even more, as well as stair steps made of a limestone boulder, minimal furniture coated with steel sheets, and absence of decorative finishes.

Maxim Kaluzhak | The Apartment at Grenoble

Maxim Kaluzhak | The Apartment at Grenoble

Maxim Kaluzhak | The Apartment at GrenobleFor the given interior the architect has painted some paintings in an unobtrusive concept when the picture imperceptibly participates in creation of a general mood, not becoming a fetish.

Location: Chisinau, Moldova
Architect: Maxim Kaluzhak
Design: 2007
Completion of building : 2009
Total area: 86 ì2
Basic materials: plaster, wood, flax, glass
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more