// arthitectural / Architecture / Metropolis | House in Palabritas Beach

Metropolis | House in Palabritas Beach

Architecture _DSC1973

_DSC2144

The house is located on the first row of lots and was designed so that the architecture acted like a frame to the view of the beach and the islands that are found in front  of the house.

The aesthetic of the house celebrates the summer with modern curves that remind us of the Brazilian architecture of the sixties.

The whole house has a white finish with color accents in red, in both main elements such as the swimming pool as well as furnishings. The house reminds us of competitive elements used in Stanley Kubrick films, with the white curved elements contrasted with details in red.

_DSC2002

_DSC2086

The exterior was designed as a white elevated box, exposed from its front side.  One of the sides has a concrete lattice based on a contemporary composition  with perforations that allow the interior to have a transparency without losing its intimacy.

_DSC2043

_DSC2014

The dining and living room are placed so that they can be integrate with the terrace by sliding the glass doors.

An interior patio was developed on a lower level where the bedrooms and family room conjoin so that an intimate zone for these rooms are created.

The main bedroom is located on the first level and was designed so that it had a view towards the ocean.

_DSC2115

 

_DSC2141

 

_DSC2150

As a whole the house created a contrast of red color over white surfaces, in a way that the spaces give an appearance of amplitude.

From the inside of the living room, the architecture offers a frame that shows the landscape of the beach, the island and the sunset.

Architects: Metropolis |  Arch. Jose Orrego
Location:
Palabritas Beach, Lima, Peru
Type Of Project:
Beach house
Structural Engineers:
Ing. Jorge Avendaño
Project Architect:
Arch. Jose Orrego
Design Team:
Arch. Jose Orrego
Client:
Mr.Guillermo Santibañez
Tender date:
december 2009
Contract duration:
6 months
Gross internal floor area:
230.00 m2
Total cost:
US 250,000.00
Planning supervisor:
Mr.Cesar Roncagliolo
Lighting consultant:
Murano light
Main contractor:
MyM contructores

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more