// arthitectural / Interiors / Miel Arquitectos | Santpere47

Miel Arquitectos | Santpere47

Interiors miel-santpere47_foto 01-p

miel-santpere47_foto 01-p

The alteration of the flat SANTPERE47 is a rereading of the spatial structure of the typical Barcelona’s Example flat of the end of the 19th century, succession of isolated rooms and disconnected courts. SANTPERE47 dissolves the structure of walls throw new physical and visual connections.

miel-santpere47_foto 02-p

It was reading the flat when we discovered a geometric coincidence in the Cartesian plot, a diagonal axis that followed the hollows of the entrance’s door, of an intermediate pass throw and of one of the large windows faced to the street. This way was born the diagonal that organizes the project.

miel-santpere47_foto 05-p

The restructuring of the former spaces of the flat gives place to visual unexpected whose origin always is the principal room that does the times of “room of control”. From it, across the court you see another room, across the distributor a bath appears and across the bath on suite is the living; it is this “diluted” bath the one that allows you to brush your teeth with the light and the reflection of the trees of the street.

miel-santpere47_foto 10-p

Two golden guides re-follow the bodies that slip on both sides of the diagonal, two technical guides that support the wired up, lighting, guides of doors and a sliding stairs. These golden lines establish a horizontal division in the flat: up to 2,20 m it flows the living space and above the given space floats, with another scale organizes mezzanines of storage, bottle racks, the entry of zenithal light in the bath or a polyvalent room.

miel-santpere47_foto 16-p

 

miel-santpere47_foto 14-p

SANTPERE47 is a fresh dialog with his origins that one discovers between the golden art craft ceiling of the dining room and the dance of drops of illuminated water, in the tactile experience of the girders of wood that support the floor within reach of your hands in the mezzanine or in the stairs – furniture that riches it formed by the mosaic re-consisted of the old living, which reflection multiplies like a magic carpet.

Architects: Miguel Angel Borras & Elodie Grammont
Location:
Ronda Sant Pere, Barcelona, Spain.
Project:
Alteration of a Barcelona’s ensanche flat
Alteration:
105,00m2
Photographer:
Nuria Vila

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more