// arthitectural / Architecture / MIRAG | House in Llavaneres

MIRAG | House in Llavaneres

Architecture MIRAG-CasaLlavaneres-01

We firmly believe in a sustainable architecture that considers every client in every circumstance. This house shows the requirements of the location and its environment: the architecture results in the topographical and formal adjustments that are typical of the Mediterranean area.

MIRAG-CasaLlavaneres-13

MIRAG-CasaLlavaneres-02When we received the assignment to design a single-family house in Sant Andreu de Llavaneres on a parcel of land with a 30% slope, we opted to integrate both levels of the house in the bank. We devised a NE-SW-oriented arrangement, which followed the slope and made the most of the beautiful views offered by the location.

MIRAG-CasaLlavaneres-10

MIRAG-CasaLlavaneres-03The ground floor -where the main activities take place- is located at street level, while the basement floor connects the house with the garden. There, two secondary spaces allow enjoying the exterior part of the dwelling.

MIRAG-CasaLlavaneres-04

MIRAG-CasaLlavaneres-05The house is made up of three polyhedral volumes. The contact points between the volumes are opened to the views, providing each inner space and all the areas of circulation with light and excellent visual quality.

MIRAG-CasaLlavaneres-06

MIRAG-CasaLlavaneres-07The simplicity of the materials used is a key element in this project: concrete floors, exposed concrete floor structure, and hand-made glazed tiles.

MIRAG-CasaLlavaneres-08

MIRAG-CasaLlavaneres-09

Location: Llavaneres, Spain
Architecture Team:
MIRAG ArquitecturaiGestió 
Xavier Ramoneda, architect
Pau Millet, architect
Typology: PRIVATE HOUSING
Client: PRIVATE
Surface: 300m²
Year: 2013
Partners:
Marta Grau, architect
Beth Bacardit, building technician
Oriol Ruiz, engineer
Photography: JORDI SURROCA
Construction manager: MIRAG ArquitecturaiGestió
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more