// arthitectural / Interiors / MJMDA | TBG

MJMDA | TBG

Interiors MJMDA | TBG

Space many times generates solutions directly in combination with a project brief. The peculiar dimensions of the property, in combination with columnar like impositions for ventilation scattered around the plan formed the basis for the laying out of the project.

Furthermore, the limited vertical height required a squeezing of services sideways and downwards was translated to vertical monoliths to conceal those same services and integrate practically all others required. These same monoliths stand as a symbol of permanence, as a disciplining rhythmic presence throughout the offices and their massive timber material a hallmark of classic timelessness.

A horizontal marble mass takes form as the reception and is inserted to juxtapose and create balance with the timber masses. All else is light, transparent and translucent with the several glazed partitions.

The completed layout sees the creation of personal working spaces suited for a collection of individuals working independently but on a coherent canvas that surrounds and underlies them.

Location: St. Julians, Malta
Architect: MJMDA | Matthew J. Mercieca Design Architects
Completed: February 2010

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more