// arthitectural / Architecture / MM++ architects | Oceanique Villas

MM++ architects | Oceanique Villas

Architecture 018

This project is a small real estate development located in Mui Ne, a seaside holiday destination in Vietnam’s south east coast.

017The site has a trapezoidal shape 110 meters deep between the ocean and the road and 42 meters along the beach. The sea front view is amazing and unusual for a private residential project in this area, usually occupied exclusively by resorts and hotels. The idea was to maximize this potential with semi-detached sea front villas and keep a large part of the land as a “buffer” landscaped area to prevent noise from the road.

028

027

026The construction is composed of 3 units: Two 3 bedrooms villas, and one 4 bedrooms villa, each with a private 10mX3m swimming pool. The construction was raised to 1.8 meter from the beach level in order to keep a good privacy from the public beach, maximize the sea view and prevent from site erosion.

022The interior layout offers a generous sea view for each space:

- On the ground floor the kitchen, dining and living room are merged in one single space mono-oriented to the beach front while the back has been designed with a patio open to the sky to bring sunlight, natural ventilation and a nice sequence for entrance and staircase with the pond and the interior tropical garden. Master bedrooms are open to the infinity swimming pool and by extension to the sea. In the back, each bathroom has a private garden with Jacuzzi, bringing light, ventilation and strong outdoor/indoor connection.

029

013- On the first floor, all bedrooms have a large ocean view with floor to ceiling windows recessed in the concrete structure providing enough shadows. On the front, the flat roof becomes a huge timber decking terrace, extending possibilities to contemplate the ocean. In the back, are located the bathrooms, naturally ventilated through timber louvers.

012

011Elevations are simple, following the layout strategy. The beach front elevation is widely open with large aluminum frame windows while the back elevation has no windows but timber louvers only. Therefore, in addition to the open air patio on the ground floor, it has been possible to limit the air conditioning to the bedrooms only.

015

008This amazing location, so closed to the sea, is a dreaming place for living. This project tries to not miss this opportunity to offer to the guests a total and unique “seaside” experience. In line with our practice, the materials are basic and the design is minimalist, focusing on the quality of each space with no sophistication.

025

Location: Mui Ne, Phan Thiet, VIETNAM
Architects: MM++ architects / MIMYA .co
Project Architect: My An PHAM THI
Built Area: 1014 sqm
Completion: 2014
Photographs: Hiroyuki OKI 
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more