// arthitectural / Architecture / Möhn + Bouman | Corten Steel Screen

Möhn + Bouman | Corten Steel Screen

Architecture Möhn + Bouman | Corten Steel Screen

The client, a small innovative project developer called Orangerock, acquired a piece of land close to the city centre for future redevelopment, planned to take place within ten years. On the site some old buildings can be found that will eventually be demolished. Until that moment the developer decided to temporary use one of the available buildings, an old rustique house, as his office.

Möhn + Bouman | Corten Steel Screen

© Sarah Blee

Möhn + Bouman | Corten Steel Screen

© Sarah Blee

We were asked to design an intervention to turn it in a representative office. Instead of renovation for esthetic purposes, we designed a Cortensteel screen that masks the old building. It was completely computer-cut, allowing a very sophisticated detailing.

Möhn + Bouman | Corten Steel Screen

© Sarah Blee

After production it was installed within two weeks. To prevent staining the glass, rusty water from the roof is guided to a hidden gutter.  The gutter ends above a massive rock, gradually coloring it orange over the years.

Location: Netherlands
Architect: Möhn + Bouman
Project name: Corten Steel Screen
Photographer: Sarah Blee
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more