// arthitectural / Interiors / monovolume architecture + design | Apartment K

monovolume architecture + design | Apartment K

Interiors monovolume architecture + design | Apartment K

The Apartment K is located in the heart of Bolzano. This is a concept development and interior design for an apartment in an existing building. The lobby area is separated by a generous cloakroom from the kitchen.  The kitchen has a dining area and is directly connected to the living room. It can be separated from the surrounding areas by sliding doors. All rooms flow smoothly into one, simply due to the cabinet walls and the central furnace seperate spaces may arise.

monovolume architecture + design | Apartment K

© Jürgen Eheim

monovolume architecture + design | Apartment K

© Jürgen Eheim

monovolume architecture + design | Apartment K

© Jürgen Eheim

The parents’ bedroom with walk-in closet and the corresponding open-plan bathroom, and the two bedrooms of the children form the sleeping area of the apartment. All bedrooms have a private balcony. Directly connected to the apartment there is a guest apartment with living area, bed- and bathroom.

monovolume architecture + design | Apartment K

© Jürgen Eheim

monovolume architecture + design | Apartment K

© Jürgen Eheim

All the furniture of the apartment are white, the floors in the day and night areas consist of walnut, only the bathrooms are tiled. aAn internal staircase leads from the living area directly on the overlying roof terrace with Jacuzzi.

Location: Bozen, Italy
Architect: monovolume architecture + design
Client: Private
Program: Living
Realization: 2012
Building area: 300 m²
Photos: Jürgen Eheim

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more