// arthitectural / Architecture / monovolume architecture + design | Hans Klotz Ltd.

monovolume architecture + design | Hans Klotz Ltd.

Architecture monovolume architecture + design | Hans Klotz Ltd.

monovolume architecture + design | Hans Klotz Ltd.Hans Klotz Ltd. is a long-established and successful wholesale company for fruit and vegetables with headquarter in Bozen-Sigmundskron. The new offices should be integrated into an existing building on the company area. To confer an independent character, the necessary spaces were added as an autonomous, two storey volume above the existing ground floor as a kind of architectural parasite.

monovolume architecture + design | Hans Klotz Ltd.

© Urlich Egger

monovolume architecture + design | Hans Klotz Ltd.

© Urlich Egger

monovolume architecture + design | Hans Klotz Ltd.

© Urlich Egger

The new building takes up the roof lines of the old, then distorting them to open the volume on the north and west side, towards huge apple plantations. Hence the new construction allows an optimal orientation of the office spaces to the north, combined with a great outlook.

monovolume architecture + design | Hans Klotz Ltd.

© Urlich Egger

monovolume architecture + design | Hans Klotz Ltd.

© Urlich Egger

The first floor contains two open space offices, the entrance and reception, as well as small secondary rooms. An ample stair along the glass façade connects the internal and the external spaces as well as the storys with each other. The second floor is conceived as a gallery with a cafeteria opening towards a roof terrace. There are also a conference room and two private offices.

monovolume architecture + design | Hans Klotz Ltd.

© Urlich Egger

The new administrative building will be wrapped by a gleaming skin, which at the same time quotes the old roof and underlines the new building’s independence.

Location: Bolzano, Italy
Architect: monovolume architecture + design | Arch. Patrik Pedó_Arch. Juri Pobitzer
Architectural staff: Arch. Simon Constantini / Arch. Heidi Morandell
Structural engineers: PlanPunkt GmbH
Photographer: Urlich Egger
Client: Hans Klotz limited company
Program: commercial building
Realisation: 2010/11
Volume: 1.200 m³
Building area: 280 m²
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more