// arthitectural / Interiors / Moriyuki Ochiai Architects | Light Cave

Moriyuki Ochiai Architects | Light Cave

Interiors Moriyuki Ochiai Architects | Light Cave

We performed the interior design for a restaurant/bar in a long and narrow cave-like setting where dynamic ridges and furrows form luminous vicissitudes that artfully create a space enfolded in a brilliant burst of light. Glimmering fragments of light adorn the area next to the entrance—like shards of ice or crystal—lending the space a serene atmosphere reminiscent of light on a cool winter day.

Moriyuki Ochiai Architects | Light Cave

© Tetsu Hiraga

Moriyuki Ochiai Architects | Light Cave

© Tetsu Hiraga

Like a living creature freely roaming about, luminous aluminum waves whirl through the air and intertwine with the red timber lattice at the boundary of the back area facing large windows, resulting in a space brimming with a feeling of lively motion.

Moriyuki Ochiai Architects | Light Cave

© Tetsu Hiraga

The characteristic creases of light at the front and the back of the cave resonate with the shards of light, luminous aluminum and red timber lattice in their path, thereby bringing each microcosm into alignment and coalescing into a unique ensemble. Thus, we sought to create a universe in which one can wander into a cozy cave and enjoy a transforming scenery as our bodies become enfolded in a whirl of vibrant light.

Location: Tokyo, Japan
Architects: Moriyuki Ochiai Architects
Project name: Light Cave
Use: Restaurant/Bar
Area: 96sqm
Constructor: aslego
Photo: Tetsu Hiraga
Completion: 2013.12
Materials
Ceiling: recycled aluminum sheet,resin boards, painted board
Floor: stone tile
Wall: painted drywall
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more