// arthitectural / Concept & Competition / na3 – Studio di Architettura | Corralo

na3 – Studio di Architettura | Corralo

Concept & Competition na3 – Studio di Architettura | Corralo

Land and sea area: Sardinia. The project indicates precise patterns of finding a simple type of equipment in support of bathing with “removable artifacts” made with environmentally friendly materials, within a structural type in “light” and biocompatible materials and innovative technologies and environmentally sustainable.

We have avoided tying the “shape” our path-walkway in the final design / execution, from time to time, may be reformulated by taking a solution certainly open to the sea, but without the visual impact through careful study of the heights. The preliminary identification of a well defined shape could not be entirely appropriate and comprehensive than the different and specific conformations that the territory can offer, in addition to generating approval and repetitive, leaving little room for creativity.

Therefore we felt that the reading intervention, both from an environmental point of view that landscape does not necessarily follow from the imposition of an “architectural style” but rather blocked by a “design method”, by setting guidelines that indicate the scenario within which to enter.

These design choices are those preconditions for the design of future operations with minimal impact. The project in order to protect and enhance the coastal landscape protects the individual “dune belt” preserving and connecting the Mediterranean with the coast behind the beach. The study of the route-bridge based on a modular system (of 2 x 2 meters and special coupling 2 x 3 meters) was crucial. This system allows us to interact with each time the territory, having infinite possibilities of aggregation, without any constraints on the direction and length. Along our path-walkway meets the functional individual nuclei contained in the different branches.

Location: Sardinia, Italy
Architect: na3 – Studio di Architettura [N. Auciello, C.Distante, D. Tramontozzi] + C. Bonavenia + Madeoffice
Project year: 2010

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more