// arthitectural / Architecture / NAS Architecture | Breath Box

NAS Architecture | Breath Box

Architecture NAS Architecture | Breath Box

The main wall of “Breath Box” is reflective, facing the horizon. It does not only recreate the image of the sea, it transforms by its own attributes. The wind comes lift the many reflective modules, providing a duality between visual experience and reflection ripple.

BREATH_BOX_NAS_01

BREATH_BOX_NAS_03

BREATH_BOX_NAS_010“Breath Box” allows to distinguish, to see the wind passage, not only feel but apprehend physically. The recomposed mirror is deformed under the influence of wind, making them interact with the natural elements and the senses. The experiment continues inside the pavilion. That shelters made of burnt wood plays with our senses. A light effect is taking place throughout the day, accentuated by the movement of the mirrors.

BREATH_BOX_NAS_12

BREATH_BOX_NAS_11

BREATH_BOX_NAS_13The sensuality described here is to be taken at the level of visual accomplishment. The pleasure of following the passage of fluctuating, pulsating wind, creating a mosaic of city landscape, grande-motte color. “Breath Box” therefore provides immediate and changing experience. You can not escape, as you wander seafront to the attraction of these changing facets that offer a variety of different pictures.

BREATH_BOX_NAS_06

BREATH_BOX_NAS_02

BREATH_BOX_NAS_08

Location: La Grande Motte, France
Architects: NAS architecture (Hadrien BALALUD DE SAINT JEAN, Guillaume GIRAUD, Johan LAURE)
Client: Festival of Lively Architecture (FAV)
Project name: Breath Box
Prizes : Public award / Jury award 2014
Project Area : 20 sqm
Delivery date: June 2014
Photo(s) Crédit(s):
Paul KOZLOWSKI
©photoarchitecture
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more