// arthitectural / Architecture / NBJ Architectes + François Privat | Lycée Albert Einstein

NBJ Architectes + François Privat | Lycée Albert Einstein

Architecture NBJ Architectes + François Privat | Lycée Albert Einstein

The overall restructuring of Albert Einstein High School, ends with the completion of the last building renovation developed by the architect agency NBJ (Elodie Nourrigat / Jacques Brion / Romain Jamot) associated with François Privat architects. The High School is a vast building of the 60’s.

NBJ Architectes + François Privat | Lycée Albert Einstein

© Paul Kozlowski

NBJ Architectes + François Privat | Lycée Albert Einstein

© Paul Kozlowski

The objective was to think a new spatial organization of the site in order to provide at students, teachers and the administration staff, a workspace and a real place of life appropriable by all. A restructuring strategy was established in three main points:

· Reconquest’s strategy

· “Find place’s scale”,

· A real landscape project to join over time

Location: Avenue du Commando Vigan, Bagnols-sur-Cèze, France
Architects: NBJ Architectes + François Privat
Program: restructuration and extension of the high school Albert Einstein, Bâtiment K
Client: Région Languedoc Roussillon – Direction des Lycées
Assistant of the client: Languedoc Roussillon Aménagement – LRA
Project manager: NBJ Architectes | Elodie Nourrigat, Jacques Brion & Romain Jamot and Partner architect François Privat
Floor area: 2 300 m² + landscaping
Completion: November 2012
Cost: 5,02 millions €
Photos: Paul Kozlowski
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more