// arthitectural / Interiors / nendo | BACKYARD for Seibu Sogo department stores in Japan

nendo | BACKYARD for Seibu Sogo department stores in Japan

Interiors © Masaya Yoshimura

The shop design for by | n, an original brand with all nendo-designed products located in the Seibu Sogo department stores in Tokyo’s Ikebukuro and Shibuya, and in the Yokohama Sogo department store.

© Masaya Yoshimura

© Masaya Yoshimura

© Masaya Yoshimura

© Masaya Yoshimura

© Masaya Yoshimura

© Masaya Yoshimura

BACKYARD refers both to a shop’s storage space or loading dock and a tiny paradise for children, an outdoor space for free play.

We wanted to combine the novelty of the commercial back yard, in which new products arrive straight from the workshop, with the excitement of playing in the back yard at home.

Simple white fixtures bring out the rich variety of the different products, and the plinths and stands’ plywood texture appears gradually towards the base.

© Masaya Yoshimura

© Masaya Yoshimura

© Masaya Yoshimura

© Masaya Yoshimura

© Masaya Yoshimura

© Masaya Yoshimura

© Masaya Yoshimura

© Masaya Yoshimura

Most shops hide the plywood base of their fixtures under licks of paint, so showing it like this brings the shop’s ‘backyard’ into the shop itself, casually and nonchalantly creating a link between the hidden world of production and the shopping experience.

We thought this design would offer a tantalising glimpse into the back of the shop, and provide a space that’s truly appropriate as a BACKYARD.

© Masaya Yoshimura

© Masaya Yoshimura

Location: Tokyo, Japan
Designer: nendo
Stores: Shibuya Seibu, Ikebukuro Seibu, Yokohama Sogo
Photographer: Masaya Yoshimura
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more