// arthitectural / Interiors / Nendo | BEIGE

Nendo | BEIGE

Interiors © Takumi Ota
© Takumi Ota

© Takumi Ota

© Takumi Ota

© Takumi Ota

A concept store for fashion brand BEIGE, newly opened in the Tamagawa Takashimaya shopping centre in suburban Tokyo. The brand’s owners wanted a multi-functional space that would accommodate multiple uses: a shop for selling interior goods, a library space for book-lending and a gallery space for regular events and art exhibitions in addition to the main clothing retail space. We considered a zoning approach with specific areas for the shop’s different elements, then decided that subdividing the already small space any further would simply clutter it. To avoid this, we chose to stratify the space vertically instead.

© Takumi Ota

© Takumi Ota

© Takumi Ota

© Takumi Ota

© Takumi Ota

© Takumi Ota

© Takumi Ota

© Takumi Ota

We installed a 7.5mm ‘beam’ 2.05m above the floor, and created an attic-like space for books. Bookends held in place magnetically prevent books from falling off the shelves. Hangers for clothing and bags are hung from the beam and can be freely moved to different places within the shop area. A variety of unfinished, box-shaped fixtures dot the floor. These can be used as step-stools to access the book space, or as plinths for exhibiting artworks and home accessories. The use of vertical layers allowed us to create a highly flexile, visually neat space.

Location: Tamagawa Takashimaya shopping centre, Tokyo, Japan
Architect: Nendo
Photos: Takumi Ota
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more